Zmiany na mapie geocaching.com

Awatar użytkownika
mikiapole3
Posty: 410
Rejestracja: 22 paź 2015, 17:26
Lokalizacja: Warszawa

Zmiany na mapie geocaching.com

Post autor: mikiapole3 » 30 cze 2017, 11:53

Zauważyliście, że od dzisiaj na mapie na geocaching.com niektóre skrzynki wyświetlają się w innych miejscach? Teraz moja seria Story of Warsaw wyświetla się tam, gdzie faktycznie są pojemniki, a nie tam, gdzie są współrzędne startowe. :EDIT: Jak widzę, działa to tylko wobec skrzynek, których jestem właścicielem. A jednak nie, niektóre rozwiązane zagadki też są w innych miejscach!

Poza tym na mapie pojawiły się nowe oznaczenia dla zalogowanych przeze mnie DNF-ów oraz do zagadek, które rozwiązałem, ale jeszcze nie podjąłem.

Co wy na to? Ja czuję się dziwnie bez mojej powstającej syrenki :).
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

hacze_losy
Posty: 426
Rejestracja: 17 kwie 2015, 08:39
Lokalizacja: Żoliborz

Post autor: hacze_losy » 30 cze 2017, 12:30

A u mnie to nie działa, tj. jest po staremu...

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
rubeus
Administrator
Posty: 2431
Rejestracja: 16 kwie 2015, 21:33
Lokalizacja: Kabaty :)

Post autor: rubeus » 30 cze 2017, 13:29

Idzie to tak: znalezione mysterki z poprawnymi kordami, wyświetlają się na kordach 'startowych' . Te z DNF oraz niepodjęte mają znaczek w miejscu wyliczonych kordów

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mikiapole3
Posty: 410
Rejestracja: 22 paź 2015, 17:26
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mikiapole3 » 30 cze 2017, 18:30

A tylko z poprawnymi kordami? ;) Czy to znaczy, że strona wykrywa niepoprawne współrzędne i daje mi w ten sposób znać :p.
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wolak
Administrator
Posty: 971
Rejestracja: 16 kwie 2015, 22:43
Lokalizacja: Wo(L)a

Post autor: wolak » 30 cze 2017, 20:44

tam gdzie masz "zmienione" współrzędne to te skrzynki wyświetlają się tam gdzie jest finał ;)
stopka ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mela.bruxa
Posty: 1749
Rejestracja: 14 cze 2015, 11:48
Lokalizacja: it's complicated ;)

Post autor: mela.bruxa » 03 lip 2017, 11:53

Znaczy - tam gdzie ja wyliczyłam, czy tam, gdzie on faktycznie jest?
Bo to może być spora różnica ;)

Ikonka z puzelkiem oznacza te zagadki, gdzie coś tam sobie wyliczyłam, ale jeszcze nie znalazłam, tak to rozumiem. Ale myślałam, że nadal pokazuje miejsce startowe.
Smoka pokonać trudno, ale starać się trzeba. - Nowe Ateny
Syćko mozes, ino bier sie za sie - siłownia na Podhalu

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wolak
Administrator
Posty: 971
Rejestracja: 16 kwie 2015, 22:43
Lokalizacja: Wo(L)a

Post autor: wolak » 03 lip 2017, 14:11

U mnie ikonka z puzzlem pokazuje miejsce gdzie jest finał zagadki :)
stopka ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mikiapole3
Posty: 410
Rejestracja: 22 paź 2015, 17:26
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mikiapole3 » 03 lip 2017, 19:17

Ikonka pokazuje tam, gdzie wyliczony jest finał. Szkoda, że dotyczy to tylko zagadek, a multaków już nie...
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wolak
Administrator
Posty: 971
Rejestracja: 16 kwie 2015, 22:43
Lokalizacja: Wo(L)a

Post autor: wolak » 03 lip 2017, 19:44

I znowu - u mnie pokazuje multaki, wherigo, letterboxy i mystery :)
stopka ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mikiapole3
Posty: 410
Rejestracja: 22 paź 2015, 17:26
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mikiapole3 » 03 lip 2017, 22:01

To chyba jest coś niedopracowane, bo moja Różyczka pokazana jest w miejscu finału, zaś Kariatydy wciąż są umiejscowione w miejscu startowym...
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wolak
Administrator
Posty: 971
Rejestracja: 16 kwie 2015, 22:43
Lokalizacja: Wo(L)a

Post autor: wolak » 03 lip 2017, 22:17

"ctrl + f5" - że tak pojadę klasykiem :P
stopka ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mikiapole3
Posty: 410
Rejestracja: 22 paź 2015, 17:26
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mikiapole3 » 04 lip 2017, 17:55

Wydaje mi się, że to jednak nie o to chodzi...
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wolak
Administrator
Posty: 971
Rejestracja: 16 kwie 2015, 22:43
Lokalizacja: Wo(L)a

Post autor: wolak » 04 lip 2017, 20:09

Skoro u mnie działa, a u Ciebie nie, to znaczy, że masz problemy z cache przeglądarki więc ctrl + f5 powinno teoretycznie pomóc, a jeżeli nie to wyczyszczenie cache :)
stopka ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
Salata112
Posty: 18
Rejestracja: 26 lut 2017, 11:49
Lokalizacja: Centrum

Post autor: Salata112 » 06 lip 2017, 14:31

chyba wycofali już tą opcję z mapy... szkoda... już się do niej zaczęłam przyzwyczajać i było to dla mnie ułatwienie, bo już wiedziałam co jest wyliczone, a co nie.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
QbaPL
Administrator
Posty: 1034
Rejestracja: 16 kwie 2015, 22:46
Lokalizacja: Gocławek
Kontakt:

Post autor: QbaPL » 06 lip 2017, 17:44

Testują skubańcy różna opcje

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mikiapole3
Posty: 410
Rejestracja: 22 paź 2015, 17:26
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mikiapole3 » 06 lip 2017, 20:15

No nie wiem, jak nadal widzę niektóre finały w miejscu fizycznych pojemników :).
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
wolak
Administrator
Posty: 971
Rejestracja: 16 kwie 2015, 22:43
Lokalizacja: Wo(L)a

Post autor: wolak » 07 lip 2017, 11:32

a ja z uporem maniaka mam wszystko dobrze :D zarówno dla multi, zagadek, wherigo, keszy znalezionych, własnych, własnych znalezionych przed adopcją itp... :D
https://www.dropbox.com/s/3gxr8wqrrikfg ... u.png?dl=0
czy na pewno macie zmienione współrzędne na finał? o tak:
https://www.dropbox.com/s/2523e59zlfe4syx/2.PNG?dl=0
stopka ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mikiapole3
Posty: 410
Rejestracja: 22 paź 2015, 17:26
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mikiapole3 » 07 lip 2017, 23:46

Na pewno mam :). Różnica może być w tym, że niektóre finały wpisuję ręcznie na stronie geocaching.com, a niektóre są wysyłane przez aplikację c:geo. Ciekawe, czy jest gdzieś ten temat na forum ogólnoświatowym, może tam będzie jakaś porada, która rozwiąże tę sytuację :D.
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

hacze_losy
Posty: 426
Rejestracja: 17 kwie 2015, 08:39
Lokalizacja: Żoliborz

Post autor: hacze_losy » 08 lip 2017, 14:07

Jak wpisujesz nowe współrzędne do cgeo to możesz wybrać że oznaczy Ci ikonkę na finale w aplikacji, albo w aplikacji i na stronie. Może w tym sęk?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Awatar użytkownika
mikiapole3
Posty: 410
Rejestracja: 22 paź 2015, 17:26
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: mikiapole3 » 08 lip 2017, 18:11

Zawsze wybieram, aby aktualizowało mi też na stronie. Ale nie jestem w stanie sprawdzić, czy to od tego zależy...
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

hacze_losy
Posty: 426
Rejestracja: 17 kwie 2015, 08:39
Lokalizacja: Żoliborz

Post autor: hacze_losy » 08 lip 2017, 21:51

Spróbuj zapisać w cgeo jeszcze raz jakąś skrytkę, ale z zaznaczeniem tej drugiej opcji, że tylko na cgeo, a potem kliknij ctrl+f5 na stronie i zobacz co się stanie :D

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

ODPOWIEDZ